tisdag 8 maj 2018

Att flytta, steg för steg

30 dagar kvar
Beställ en flytt från en seriös flyttfirma. Kom ihåg att fredagar, och i månadsfinaler, snabbt blirfullbokade.

Om det behövs kan du också beställa flyttlådor. För en normalt inredd bostad tar det vanligtvis runt en låda per m². Så kom ihåg att det är bättre att beställa för många än få. Vi föredrar att använda rätt rutor optimerade i både styrka och logistiskt optimal dimension när de packas. Returpapper (mjukpapper för glas och porslin), bubbelplast och tejp (vilket är skonsamt mot möbler) står till ditt förfogande.


14 dagar kvar
Nu rekommenderas att du får kartonger. De kan köpas från oss, med fri leverans vid köp över 1000kr
(39kr / pc). Det är också möjligt att få det på Ikea (20kr / st), men oftast de är av dålig kvalitet än mobila butiksinnehavarna och rörliga företag erbjuder. Om du beställde förpackningsmaterial från ditt flyttfirma, borde du få dem levererade nu. Du kan redan starta små paket lite.


8 dagar kvar
Registrera adresser ändras till postkontor, banker, skattemyndigheter etc. Du kan hitta kontaktuppgifter

6 dagar kvar
Gå igenom vinden, källaren, garaget, förvaringen och börja sortera. Pak så mycket som möjligt och slags rätt, flytande påsar.


5 dagar kvar
Samla alla de små saker av större värde som smycken, bankböcker, dokument, etc. Dessa saker kommer att ge dig din egen väska under resan.


4 dagar kvar
Tillbringa dagen för att skriva och skicka flyttkort till familj och vänner.


2 dagar kvar
Gå igenom köksredskap, toalettartiklar, porslin och glas (vi rekommenderar att hyra master suite). Rengör hyllor och skåp. Ta bort gardinerna. Porslinet är packat ner staplat på toppen
returpapper däremellan. Glasen placeras i papper.


1 dag kvar
Rulla upp filtar. Samla nycklar till ditt gamla hem och se till att du har nyckeln till det nya hemmet.


Flyttdagen!
Samla de saker som omedelbart behövs i ditt nya hem. Toalettartiklar, sängkläder etc.
Packa den i lådor som du kan ta med dig i bilen. Ett alternativ är att du märker dessa kartonger extra tydligt och be flygbolaget att packa dem senast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar